Hovädzie mäso


230 g Grilovaný steak zo sviečkovice s omáčkou podľa výberu 14,90 €
/ pfeffer omáčka so zeleným korením a chilli / syrová omáčka / pikantná omáčka zo slaniny, cesnaku a feferónov / smotanová dubáková omáčka /
230 g Grilovaný steak BUTTER 14,90 €
zo sviečkovice s bylinkovým maslom a demi glace omáčkou
230 g Grilovaný steak BACON 14,90 €
zo sviečkovice s opečenou slaninkou z boku mangalice
230 g Grilovaný steak OČKO 14,90 €
zo sviečkovice s volským okom a demi glace omáčkou
200 g Hovädzie BEEF SOTÉ 12,90 €
prudko opečené kúsky sviečkovice, cibuľa, paprika, paradajky, dubáky, feferóny


Príprava steaku Rare:
jemne, mierne opečený, teplota stredu okolo 52°C, pripravuje sa približne 1,5 minúty z každej strany. Zvonku zo všetkých strán je už tmavohnedý a vnútro sa taktiež začína zafarbovať, avšak zostáva červené.

Príprava steaku Medium rare:
stredne prepečený, teplota stredu 55°C. Zvonku je tmavohnedý, stred steaku je ružový a zvyšok vnútra prechádza pomaly blízko povrchu do šedo-hnedej farby. Pripravuje sa 2,5 minúty z každej strany.


Príprava steaku Medium:
taktiež stredne prepečený; vyššia teplota v jadre 58 - 60 °C. Úplný stred je stále ružový, avšak zvyšok mäsa je už celkom prepečený do šedohnedej farby. Doba prípravy je zhruba 3 minúty z každej strany.

Príprava steaku Well done:
(úplne, plne) prepečený; teplota stredu 71 °C. Mäso je už celkom prepečené a okraje mierne ohorené. Stred je šedo hnedý. Príprava trvá približne 5 minút z každej strany. Na tento stupeň steaky neodporúčame prepekať, mäso je zbytočne “žuvačkové”.





Späť Menu Ďalej