Hovädzie a teľacie mäso


230 g Grilovaný steak zo sviečkovice s omáčkou podľa výberu 14,50 €
/ pfeffer omáčka so zeleným korením a chilli / syrová omáčka / pikantná omáčka zo slaninky, cesnaku a feferónov / smotanová dubáková omáčka /
230 g Grilovaný steak BUTTER 14,50 €
zo sviečkovice s bylinkovým maslom a demi glace omáčkou
230 g Grilovaný steak GOMBA 14,50 €
zo sviečkovice na grilovaných šampiňónoch
230 g Grilovaný steak OČKO 14,50 €
zo sviečkovice s volským okom a demi glace omáčkou
450 g Ružový teľací DOUBLE RICH steak zo stehna
s omáčkou podľa výberu
17,50 €
/ pfeffer omáčka so zeleným korením a chilli / syrová omáčka / pikantná omáčka zo slaninky, cesnaku a feferónov / smotanová dubáková omáčka /
250 g Vyprážané teľacie rezne 9,90 €
slovenský domáci zemiakový šalát s cibuľkou
200 g Pikantné teľacie ragú 9,90 €
na údenej slaninke, papričkách jalapeňo, mladej cibuľke, zelených fazuľových strukoch a smotane
200 g Hovädzie BEEF SOTÉ 11,90 €
prudko opečené kúsky sviečkovice, cibuľa, paprika, paradajky, dubáky, feferóny

Metóda varenia Sous Vide

Všetky nami ponúkané steaky na grile sú pripravované metódou Sous-Vide. Slovo Sous-Vide pochádza z francúzštiny a v preklade znamená "vo vákuu". Metóda Sous-Vide je varenie pri konštantne nízkej teplote. Všetky chute sa počas pomalého varenia premiešajú a prestúpia celú ingredienciu, ktorá sa varí rovnomerne a je všade rovnako „prepečená“.

Hovädzie steaky pripravujeme:

Rare:
jemne, mierne opečený, teplota stredu okolo 52°C, pripravuje sa približne 1,5 minúty z každej strany. Zvonku zo všetkých strán je už tmavohnedý a vnútro sa taktiež začína zafarbovať, avšak zostáva červené.

Medium rare:
stredne prepečený, teplota stredu 55°C. Zvonku je tmavohnedý, stred steaku je ružový a zvyšok vnútra prechádza pomaly blízko povrchu do šedo-hnedej farby. Pripravuje sa 2,5 minúty z každej strany.

Medium:
taktiež stredne prepečený; vyššia teplota v jadre 58 - 60 °C. Úplný stred je stále ružový, avšak zvyšok mäsa je už celkom prepečený do šedohnedej farby. Doba prípravy je zhruba 3 minúty z každej strany.

Well done:
(úplne, plne) prepečený; teplota stredu 71 °C. Mäso je už celkom prepečené a okraje mierne ohorené. Stred je šedo hnedý. Príprava trvá približne 5 minút z každej strany. Na tento stupeň steaky neodporúčame prepekať, mäso je zbytočne “žuvačkové” a zážitok z vášho kvalitného kúska mäsa nie je ani zďaleka taký, aký by ste si predstavovali. Najbežnejšie sa steaky pripravujú na stupeň prepečenia medium rare, resp. medium.

Späť Menu Ďalej